Как да изберете подходящата полираща паста за вашият автомобил!
Можете да накарате почти всяка боя да блести върху всяко превозно средство, ако изберете най-добрата комбинация от полираща машина, полираща подложка и полираща паста за тази конкретна кола.

Получаваме много въпроси относно избора на „правилната“ машина, подложка и паста за полиране. Хората винаги питат какво работи най-добре за черна боя, за червена боя, за твърда боя, за мека боя, за местни автомобили, за нов внос автомобили и т.н. Можете да накарате почти всяка боя да блести върху всяко превозно средство, ако изберете най-добрата комбинация от полираща машина, полираща подложка и полираща паста за тази конкретна кола.

Всяка кола и всяко боядисване обаче е различно: Колко боя е напръскал производителят? Каква марка боя и формула са използвали? Какъв вид боя е: на петролна или на водна основа? Дали е била поддържана колата и мазана със защитни вакси, сийлънти или керамични покрития или е бил занемарена с години, а лака унищожен от природните условия? Колко влажен беше денят, когато боядисаха тази серия коли? Колата катастрофирала ли е и пребоядисана ли е със съвсем друга боя? Това са въпросите, които трябва да обмислите, когато започнете да полирате кола.

V32 Optical Grade Extreme Compound
Chemical Guys V32 Optical Grade Extreme Compound е първото екстремно съединение, предназначено да елиминира тежки дефекти и несъвършенства на боята от супер твърди покрития. V32 е формулиран за бързо рязане с микроабразиви от оптичен клас, които възстановяват както стари лакови покрития, така и прясно боядисани панели. Усъвършенстваното съединение премахва тежки дефекти на боята, завихряния, драскотини и окисляване и настройва боята за превъзходни крайни резултати при полиране.

V34 Optical Grade Hybrid Compound
Chemical Guys V34 Optical Grade Hybrid Compound е смес от среден клас, която елиминира леки до умерени дефекти на боята и несъвършенства от супер твърди бои, след което завършва като финална политура. V34 е формулиран за бързо рязане с абразиви разпадащи се на все по-фини по време на полирането, които възстановяват стари лакови покрития и прясно боядисани панели.

V36 Optical Grade Cutting Polish
Chemical Guys V36 Optical Grade Cutting Polish е формулирана за бързо рязане с абразиви разпадащи се на по-фини частици по време на полиране, които възстановяват както стари лакови покрития, така и прясно боядисани панели. Усъвършенстваната полираща паста премахва леки до умерени дефекти на боята, завихряния, драскотини и окисляване, след което завършва с превъзходен блясък за перфектни резултати при полиране на повечето бои.

V38 Optical Grade Final Polish
Когато само съвършенството ще свърши работа в края на полиращия детайл, специалистите по детайлинг посягат към Chemical Guys V38 Optical Grade Final Polish, за да усъвършенстват дълбочината, блясъка и наситеността на всеки цвят боя. V38 пречиства получените полиращи следи от предишни стъпки и подобрява отражението, блясъка и гланца върху всяко покритие на боята. V38 работи върху конвенционално лаково покритие, керамично лаково покритие и едноетапни покрития с боя.

Няма решение, което да работи за всяка кола. Това, което има обаче, е метод. Разполагаме с метод за избор на най-добрата комбинация от машина, подложка и полираща смес за всеки автомобил, който можем да посочим подробно. Методът, който използваме в Chemical Guys Detail Garage, е следният:

СТЪПКА 1: ПОЛИРАЙТЕ ТЕСТОВО МЯСТО
Започваме с полиране на едно малко петно върху колата. Използваме това място, за да разберем коя комбинация работи най-добре за премахване на драскотини и възстановяване на лъскавия блясък на боята. След като определим коя комбинация работи най-добре за тази боя, повтаряме този процес върху останалата част от колата.

СТЪПКА 2: ИЗПОЛЗВАЙТЕ НАЙ-НЕЖНИЯ МЕТОД, КОЙТО ДАВА НАЙ-ДОБРИТЕ РЕЗУЛТАТИ
Започнете с най-малко агресивната комбинация от машина, полираща подложка и полираща паста, която ни дава желаните резултати. Винаги можем да премахнем още лак, ако предишната стъпка не е премахнала всички драскотини, но никога не можем да върнем лака, която сме премахнали. Лака не расте отново, така че винаги започвайте от нежната стъпка полиране и ставайте по-агресивни, ползвайки по-абразивни пасти, ако е необходимо.

Машина за полиране: Започнете с орбитална машина с двойно действие вместо с ротационна. Полиращите машини с двойно действие разпределят енергията си върху по-голяма площ, защото полиращата подложка се върти в орбита, докато се върти. Тази орбита се движи по по-голям кръг от точното въртене на ротационна машина за полиране, така че има по-малко енергия и топлина, поставени на всяко дадено място, докато машината работи. 

Подложки за полиране: Започнете с оранжева подложка Quantum.

От 7-те подложки за полиране Quantum, 2 са подложки за „рязане“, които премахват много боя наведнъж: жълта и оранжева. Избираме оранжевата средна подложка за рязане, защото е по-малко агресивна от жълтата подложка за рязане. 

Полираща смес: Направете първото си минаване с V36 Cutting PolishНие избираме V36 Cutting Polish, защото има по-леки абразиви от по-тежки съединения като V32 или V34.V36 премахва завихрянията и усъвършенства лъскавия блясък, но не изрязва дълбоки драскотини или окисление като съединение.

СТЪПКА 3: ПРОВЕРЕТЕ РАБОТАТА СИ, НАПРАВЕТЕ КОРЕКЦИИ

След като завършите първото си минаване с V36 върху оранжева полираща подложка с полираща машина с двойно действие, проверете резултатите си за задоволително премахване на драскотини. Осветете боята с халогенна светлина и погледнете от всички ъгли, за да видите дали драскотините и завихрянията са изчезнали или са намалели. За по-голяма проверка издърпайте колата навън и погледнете тестовото място на пряка слънчева светлина. Сравнете го с недокоснатата боя и вижте дали вашите резултати са задоволителни.

Ако сте доволни от количеството премахнати завихряния и драскотини, преминете към следващата стъпка за усъвършенстване: Бяла мека Quantum полираща подложка с финална полираща паста V38. Проверете за подобрен гланц и дълбочина с тази стъпка. Ако няма забележима разлика между полирането на V36 и V38, пропуснете го.

Ако не сте доволни от количеството премахнати завихряния и драскотини, започнете да променяте променливите и станете малко по-агресивни, докато драскотините и вихрите изчезнат.

Първо опитайте да използвате по-твърдо съединение: Опитайте V34 Hybrid Compound със същата DA(двойно действие/ Dual Action) машина и оранжева полираща подложка.

Ако това не проработи, опитайте да използвате по-твърда подложка за рязане: Превключете от оранжева на жълта подложка за рязане или опитайте подложка за рязане от микрофибър.

Ако всичко друго се провали, преминете към ротационна машина за полиране.
Започнете тестовото място с нова комбинация: Ротационна машина за полиране, оранжева подложка за рязане и политура за рязане V36. Анализирайте резултатите в движение и правете корекции, ако е необходимо.

ЗАПОМНЕТЕ!
Само помнете една истина, докато полирате: Няма да премахнете 100% от дефектите. Просто не е възможно.

Някои драскотини са твърде дълбоки, за да бъдат коригирани с машинно полиране. Ще трябва да преминете на водна шкурка и да излъскате цялата боя от колата, за да премахнете драскотините. Идва момент, в който, ако искате отново перфектна боя, просто трябва да пребоядисате колата.
Приемете ограниченията на технологията за боядисване и методите за полиране, приемете, че можете да накарате боята да изглежда толкова добре, колкото е възможно, без просто да започнете отначало с пребоядисване на колата.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА БЕЛЕЖКА
Не забравяйте, че това беше ръководство за методологията за избор на най-добрата комбинация от машина, подложка и паста за всяка конкретна работа по полиране. Това не е описание на правилната техника за машинно полиране, подготвителната работа, която трябва да свършите, преди да започнете да полирате или стъпките за защита, които трябва да предприемете, след като завършите полирането. Можете да причините трайни щети на вашето лаково покритие, ако не използвате подходяща техника за полиране, ако не изберете добра комбинация за работа или ако не извършите задълбочена подготвителна работа, преди да започнете да полирате.

Полезни съвети за ползването на продуктите ще откриете в мнения от Detailing Forum. Вижте подобни продукти в Магазина.
0
    0
    Количка