Как правилно да си измиете колата без ненужни драскотини!
Не се страхувайте, тази статия ще обясни всички основи на миенето на автомобили, така че можете да станете от дивана и да измиете колата си за нула време!
Щом четете тази статия, значи сте от хората на които им е омръзнало да плащат на други хора да мият колата им, а автоматизираните измивания на четкови автомивки оставят грозни драскотини и завихряния. Готови сте да направите следващата стъпка и да измиете собствената си кола, но откъде да започнете? Не се страхувайте, тази статия ще обясни всички основи на миенето на автомобили, така че можете да станете от дивана и да измиете колата си за нула време! Първо, ще ви трябват някои консумативи, за да изградите своя комплект за миене на кола. Те са важни за да измиете колата безупречно и без драскотини.
 
Всеки любящ собственик на автомобил трябва да притежава следното:
  • Хубав автошампоан
  • Мека ръкавица за миене от микрофибър
  • Две здрави кофи
  • Два капана за мръсотия на Chemical Guys – Dirt Trap
  • Супер абсорбираща микрофибърна кърпа за сушене
  • Помощник за изсушаване като Chemical Guys After Wash
 
 
МЕТОД ЗА ИЗМИВАНЕ С ДВЕ КОФИ
 
Започнете да пълните двете си кофи с вода: една за изплакване и една за измиване. Натиснете филтъра за измиване Dirt Trap към дъното на всяка кофа, който ще улови абразивната мръсотия и отломки под себе си. След това добавете 30 - 90 мл от любимия си сапун за миене на автомобили Chemical Guys в една от кофите. Първата кофа за измиване е за сапунения разтвор и ръкавицата, а втората кофа е обикновена вода, използвана за изплакване на ръкавицата за измиване.
 
 
ИЗМИЙ КОЛАТА
 
Изплакнете колата, за да отстраните всякакви едри налепи и да започнете да разграждате с водата полепналата мръсотия и да отмиете максимално количество от нея. След това вземете сапунената пяна с ръкавицата за миене от микрофибър и внимателно почистете абразивната мръсотия от боята на автомобила. Работете в прави линии, никога в кръгови движения. Простата гравитация кара абразивната мръсотия и отломки да се стичат надолу, така че работете отгоре надолу, за да избегнете повторно замърсяване на зоните, които току-що сте почистили.
 
 
ИЗПЛАКНЕТЕ И ПОДСУШЕТЕ
 
След един или два панела е време да почистите мръсотията от ръкавицата за измиване. Потопете мръсната ръкавица за миене във втората кофа с прясна вода, за да изчистите мръсотията от ръкавицата за миене. Изтъркайте ръкавицата за пране срещу уловителя за мръсотия, за да прокарате мръсотията през циклонните фунии и да я уловите под тях. Изстискайте ръкавицата на земята, за да изчистите всички свободни частици мръсотия от ръкавицата, преди да се върнете в кофата със сапун за още едно преминаване през превозното средство. Изплакнете колата с прясна вода, след като я почистите изцяло, и след това изсушете колата с After Wash в комбинация с голяма микрофибърна кърпа за сушене. Препоръчваме ви да ползвате и една по-малка кърпа за подсушаване на джантите!
 
 
 

Полезни съвети за ползването на продуктите ще откриете в мнения от Detailing Forum. Вижте всички продукти в Магазина.

0
    0
    Количка