Как да възстановите оксидирали и пожълтели фарове!
Независимо дали става дума за чисто нова кола или по-стара кола, подмяната на фаровете може да струва хиляди левове!

Защо да възстановите фаровете си?
Окислените фарове могат да съсипят целия външен вид и стойността на вашия автомобил. Не много хора разбират, че това може да представлява и опасност за безопасността при шофиране през нощта и при тежки метеорологични условия. Оксидацията пречи на вашите светлини да светят през пластмасата, ограничавайки колко далеч, широко и ярко ще можете да видите предстоящия път, когато това е най-важно.

Как се окисляват фаровете?
OEM фаровете днес са направени от акрил и се окисляват, когато са изложени на интензивна ултравиолетова светлина. Лещите на фаровете се доставят с прозрачно покритие, за да се предотврати натрупването на окисляване, но в крайна сметка покритието се износва и слънчевата светлина оцветява твърдата пластмаса в жълто. Трябва да изтриете и подобрите повърхността на фара, за да се отървете от мъртвия слой покритие и да разкриете пълната яснота.

СТЪПКА 1
Измийте добре фаровете и подсушете добре, като се постараете да подсушите добре и около тях, тъй като ще се наложи да облепяте с тиксо. Облепете околностите на фара с маскираща лента, за да избегнете контакт на шкурка с боята. Това ще предотврати излишната работа по полиране на драскотини от боята или околните елементи.

Как да възстановите оксидирали и пожълтели фарове!

СТЪПКА 2
Отворете пакет от самозалепваща водна шкурка с абразивност P-2500 и отлепете залепващата лента отзад. Подравнете правилно и залепете върху придържащо блокче.

СТЪПКА 3
Намокрете повърхността на фара и шкурката с лубрикант за клейване – Chemical Guys Clay Luber.

Как да възстановите оксидирали и пожълтели фарове!

СТЪПКА 4
Работете с шкурката P-2500 напред-назад и с напречни движения. Ще видите, че оттичащата се вода изглежда жълтеникава и постепенно започва да става бяла. Насищайте с още Clay Luber, ако е необходимо, докато триете. Повторете това, докато фарът се отърве от окисляването и придобие мътен вид, който не бива да ви притеснява. Все още предстой работа!

СТЪПКА 5
След това почистете повърхността на фара с още една шкурка с едрина P-3500. Това ще подобри повърхността и ще я изглади, за да направи полирането по-бързо и лесно.

СТЪПКА 6
Анализирайте състоянието на фара. Ако използвате по-агресивна шкурка, за да премахнете по-тежките слоеве от окисление, използвайте V32 Extreme Compound и оранжев режещ пад. Ако сте използвали шкурка P-2500, първо използвайте V34 Hybrid Compound с оранжев режещ пад за да се отървете от средните драскотини от шлайфане. Уверете се, че работите с пастата, докато абразивите се разпаднат и тя стане напълно прозрачна, след което почистете с първокласна микрофибърна кърпа.

Как да възстановите оксидирали и пожълтели фарове!

СТЪПКА 7
Освен това, усъвършенствайте повърхността на фара, като използвате V36 Cutting Polish с бяла подложка за полиране. Това ще възстанови блясъка и яснотата на фара и ще премахне по-леките драскотини от микрошлайфане, за да постигнете чисто покритие без надраскване.

СТЪПКА 8
За да постигнете възможно най-високия блясък и чистота, финализирайте покритието на боята с V38 Final Polish и нова бяла подложка за полиране.

Как да възстановите оксидирали и пожълтели фарове!

СТЪПКА 9
ПАЗЕТЕ ВАШИТЕ ФАРОВЕ! Нанесете слой уплътнител като Chemical Guys JetSeal, за да осигурите дълготраен слой защита на вашите фарове. Това ще попречи на ултравиолетовите лъчи да причинят повторно окисляване и съответно пожълтяване на повърхността.

Вече сте постигнали абсолютно прозрачна повърхност и ще се наслаждавате на превъзходна осветеност на пътя!

Полезни съвети за ползването на продуктите ще откриете в мнения от Detailing Forum. Вижте подобни продукти в Магазина.
0
    0
    Количка