Какво е керамично покритие за автомобили?
Най-лесният начин за разбиране на керамично покритие е да се мисли за него като за втори слой лак или за жертвен слой за защита.

Керамичните покрития използват нанотехнологиите, които са по същество малки частици, образуващи много фин, тънък слой, напълно невидим за окото в горната част на боята/ лака. Формулировката на Chemical Guys HydroCharge Ceramic Coating е толкова изискана, че веднъж нанесена върху повърхността, тя работи бързо запечатвайки всички малки пори, правейки повърхността водоотблъскваща. HydroCharge добавя изключителна устойчивост на UV лъчи, драскотини, химикали и топлина.

 

Какво е Chemical Guys HydroCharge Ceramic Spray Coating?

HydroCharge е прозрачно, течно нанокерамично покритие под формата на спрей. Hydro Charge може да бъде описан като допълнителен прозрачен слой с 3 пъти по-голяма твърдост и самопочистващи се хидрофобни свойства.

 

Защо бих искал да използвам това върху моето превозно средство?

HydroCharge осигурява изключителна защита на повърхността, съчетана с хидрофобни свойства, които спомагат за ускоряване на оттичането на водата, докато миете и сушите автомобила. Уникалните керамични свойства спомагат за намаляване на повърхностните драскотини, окисляването и корозията. Издръжливият керамичен щит осигурява несравнима UV защита, за да предпазва от преждевременно стареене. Тъмното, дълбоко блестящо покритие, което HydroCharge оставя след себе си, е само черешката на тортата!

 

Трябва ли да се притеснявам за евентуални дефекти при HydroCharge, като напукване, пожълтяване или отлепяне?

Категорично НЕ, HydroCharge няма да се напука, да се отлепи или да пожълтее. Нашите продукти са преминали години на реални тестове в някои от най-суровите среди в света и са надминали всеки един от тях, преди да бъдат пуснати на пазара, гарантираме с името си за това!

 

Мога ли да използвам керамиката HydroCharge за моето собствено превозно средство?

Да, продуктът е разработен както за професионални детайлъри, така и за употреба от масовият потребител-ентусиаст! Разполагаме с чудесни видеоклипове, където може нагледно да научите как сами да се справите с всичко.

 

Какво да използвам, за да поддържам моето керамично покритие HydroCharge?

Поддържането му в страхотна кондиция е лесно с шампоана Chemical Guys HydroSuds Ceramic Car Wash! Високо пенливата формула е идеалният избор за поддържане на вашето керамично покритие, тъй като добавя допълнителна защита с всяко измиване. Измиването на вашия автомобил става лесно след прилагане на HydroCharge главно поради превъзходните хидрофобни свойства на продукта.

 

Колко време трябва да чакам да се втвърди, преди да го забърша с микрофибърна кърпа?

HydroCharge Ceramic Spray Coating е покритие, втвърдяващо се от атмосферния въздух. Не се изисква специално осветление или инфрачервена светлина. Уникалната форма на разпръскване започва да се втвърдява в момента, в който се пръска от бутилката и се излага на въздух. Веднъж нанесен върху повърхността, продуктът се свързва с нея в рамките на 1-2 минути. Винаги премахвайте остатъците след кристализация и подравнявайте неговият слой, полирайки с мека кърпа от микрофибър. След нанасяне на HydroCharge, той е готов да защитава повърхността, но ние ви препоръчваме да я пазите суха и чиста в следващите 2 - 3 часа. В зависимост от климата, хидрофобните ефекти ще продължат да се подобряват още повече след 24 часа от нанасянето му.

 

Мога ли да сложа няколко слоя от този продукт, за да направя по-здрав и дълготраен слой?

ДА, HydroCharge Ceramic Spray Coating може да бъде наслоен. Открихме, че 2 слоя са повече от достатъчно за всяка повърхност, която сме тествали. Ние имаме клиенти, които са стигнали и до 4 слоя.

 

Мога ли да го използвам за вътрешни повърхности?

Не, HydroCharge е разработен и се препоръчва за употреба само на външни повърхности.

 

Аз съм все още малко объркан, как точно това керамично покритие работи?

Нано-технологията позволява на HydroCharge да запълни малките пори в боята. Това уникално керамично покритие осигурява равномерно покритие върху повърхността на боята, което прави повърхностите на боите лъскави, гладки и изключително хлъзгави и хидрофобни. Равномерната повърхност означава, че мръсотията и водата се изплъзват.

 

Какво става, ако моята кола вече има керамично покритие?

HydroCharge ще съживи съществуващото ви керамично покритие, увеличавайки блясъка, водоотблъскването и защитните свойства. То ще помогне на съществуващото покритие да издържи по-дълго, да изглежда най-добре и да защитава възможно най-силно. Благодарение на приложението си с пръскане, HydroCharge е отличен начин за поддържане на съществуващото керамично покритие, което спомага за удължаване на периодите между приложението му.

 

Трябва ли да подготвя повърхността преди да се нанесе?

Да! Не бихте играли в калта и след това да облечете костюм, така че защо да нанасяте керамично покритие, преди да почистите повърхността? Преди да се нанесе керамично покритие или уплътнител, е важно да се уверите, че финишното покритие е в перфектно състояние и правилно подготвено. За най-добри резултати препоръчваме да използвате сапун като Chemical Guys Clean Slate, който ще премахне всякакъв восък или уплътнител от колата ви. След това ще трябва да изгладите повърхността, за да отстраните замърсяването от боята, което може да попречи на най-силната връзка между HydroCharge и вашата боя. Ако боята ви се нуждае от това, най-вероятно ще искате да изгладите драскотини и завихряния. И накрая, когато приключите с това, използвайте Chemical Guys Wipe Out, за да премахнете оставащите омалявания върху лака, восъци или уплътнители. Повърхността вече е готова за HydroCharge!

 

Колко дълго има защита?

HydroCharge може да продължи да защитава до една година. Точната продължителност също зависи от редица фактори, включително: климат, в който живеете, колко често карате колата си, колко добре я поддържате, къде я съхранявате и др.

 

Мога ли да използвам восъци, глазури, уплътнители или бързи детайлинг спрейове след това?

Върху HydroCharge е  възможно да наслоявате с всичките си любими восъци, уплътнители и бързи детайлинг спрейове. Просто изчакайте HydroCharge да изсъхне и след това продължете да си нанасяте любимите продукти, както при всяка друга кола.

 

Каква е разликата между това и керамично покритие?

HydroCharge е керамично покритие, то е само в нова форма, която вероятно не сте свикнали да виждате. Вместо течност, която се разстила върху повърхността, HydroCharge е на спрей, който позволява лесно нанасяне. Той има всички предимства на керамичното покритие без трудното приложение!

 

Мога ли да мажа HyroCharge върху съществуващите восъци и уплътнители?

HydroCharge трябва да се свърже с идеално чиста бои или лак и поради тази причина не може да се прилага върху съществуващите восъци и уплътнители. Восъците и уплътнителите ще действат като бариера между HydroCharge и вашата боя, което пречи на силната връзка. За най-добри резултати препоръчваме да използвате шампоан за отстраняване на восъци като Chemical Guys Clean Slate или продукт като Chemical Guys Wipe Out, който ще премахне всички съществуващи восъци, уплътнители и глазури, за да се подготви напълно повърхността.

 

Трябва ли да изхвърлям кърпите или апликатора след прилагане?

Ако измиете кърпата или апликатора веднага след нанасянето, не е необходимо да ги изхвърляте. Ако изчакате, продуктът върху кърпата и апликатора ще се втвърди завинаги и ще трябва да ги изхвърлите.

 
Полезни съвети за ползването на продукта ще откриете в мнения от Detailing Forum. Вижте подобни продукти в Магазина.
0
    0
    Количка